2016-12-20 @rgbudapest

Ritmikus gimnasztika Eb – A sportág hazai presztízsének megerősödését eredményezheti a kontinensbajnokság

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) elnöke a sportág hazai presztízsének megerősödését várja a jövő évi ritmikus gimnasztika Eb-től, amelyet Budapesten rendeznek meg. Körmendy-Ékes Judit a kontinensbajnokság sajtócsapatának számolt be az Európa-bajnokság előkészületeiről.

Az Európa-bajnokság a Papp László Sportarénában lesz, amely alkalmas arra, hogy színvonalas világversenyen lássa vendégül a sportág legjobbjait a magyar fővárosban.

„Egy sikeres verseny lebonyolításánál mindig kulcskérdés az, hogy milyen lehetőséget tudnak biztosítani a szervezők a bemelegítésre. A kiváló adottságú Aréna mellett a SYMA (BOK) csarnok is a versenyzők rendelkezésére áll majd, így professzionális körülményeket tudunk biztosítani az Eb-n résztvevő delegációk részére. Célunk, hogy minden induló és néző felejthetetlen élménnyel gazdagodjon májusban. Bízom benne, hogy a hazai ritmikus gimnasztika sportág hosszú távon profitálni tud majd ebből a nemzetközi versenyből” – mondta Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke.

Az Európa-bajnokságot 2017. május 19-én, 20-án és 21-én bonyolítják le a Papp László Sportarénában.