• hu
  • en
2017-05-21 @rgbudapest

„Ügyesek és kifejezők a magyar tornászok” – a sportág nagy szaktekintélye dicsérte a hazaiakat

A szombati napot a sportág legmeghatározóbb nemzetközi szaktekintélye, Irina Viner-Uszmanova értékelte az Európa-bajnokságot közvetítő M4 Sportnak. A vegyes zónában interjút adott a budapesti mezőny egyetlen világbajnoka, az orosz válogatottal szombaton Európa-bajnoki címet nyert Alekszandra Szoldatova, valamint az ukránok éltornásza, Viktoria Mazur.

IRINA VINER-USZMANOVA (AZ OROSZ RITMIKUS GIMNASZTIKA SZÖVETSÉG ELNÖKE):

„Sikeresnek értékelem a szereplést és azt, hogy megnyertük a csapatversenyt. Az Averina ikrek nagyon jó buzogánygyakorlatokat mutattak be, és Alekszandra Szoldatova is jól dolgozott szalaggal. A mai nap meglepetése az volt számomra, hogy Dinát választottam három szerrel az ikrek közül, de Arinát kellett volna, pláne, hogy magyar zenére, csárdásra dolgozott volna. Kitűnő a szervezés, nagyon jók az edzőtermek és az ellátás, no meg a közönség, meg vagyunk mindennel elégedve. Régről ismerem ezt a csarnokot, Alina Kabajeva 2003-ban itt nyerte meg az összetett világbajnoki címet, mielőtt olimpiai bajnok lett volna. A magyar lányok nagyon ügyesek és kifejezők, expresszívek. Nagyon jó helyezéseket érhetnek el, ha megfelelő edzéslehetőség és szakemberek állnak mögöttük”

RUSSIA

ALEKSZANDRA SZOLDATOVA (OROSZORSZÁG, AZ EURÓPA-BAJNOK CSAPAT ELSŐ SZÁMÚ EGYÉNI VERSENYZŐJE):

„A maximumot próbáltam nyújtani most is a szőnyegen: van, ami sikerült, van, ami nem. De összességében azt gondolom, hogy rendben volt a tornám. Számomra minden érem fontos, legyen az egyéni vagy csapatverseny, nincsenek érdektelen érmek. Minden nap a legjobbat kell nyújtanunk.

SOLDATOVA

Az utóbbi években végig együtt versenyeztem és edzettem Janával [Jana Kudrjavceva, olimpiai ezüstérmes] és Ritával [Margarita Mamun, olimpiai bajnok], 2011-ben ismerkedtem meg velük. Nem tudom, mennyire ismétlődhet meg az a barátság, amelyet velük alakítottunk ki. Nagyon sokat támogatnak a mai napig, állandóan írnak, hívnak, ahogy tudnak, próbálnak nekem és az edzőmnek segíteni. Az Averina ikreknek megvan a saját külön világuk, mindig együtt vannak és megszokták ezt a fajta együttlétet”

VIKTORIA MAZUR (UKRAJNA, AZ UKRÁN CSAPAT ELSŐ SZÁMÚ EGYÉNI VERSENYZŐJE):

Victoria Mazur

„Életemben először kerültem ilyen szituációba, hogy én vagyok az ukrán felnőttek között a vezető tornász. Az emberek mennek, az emberek jönnek, eljött az én időm, hát teljes erővel előre! Láthatták, hogy nagyon izgultam és nem volt könnyű verseny, de ez az új szabályokkal is összefügg. Nagyon sok munkát kell belefektetnünk abba, hogy alkalmazkodjunk a szabályrendszerhez, és úgy gondolom, hogy ez most nekem sikerült is. Szalaggal hibáztam, lehet, hogy már elfogyott az erőm, de alapvetően elégedett vagyok.”