2017-05-21 @rgbudapest

UEG-elnöki dicséretet kapott a ritmikus gimnasztika Eb

Georges Guelzec, az Európai Torna Szövetség (UEG) elnöke rendkívül pozitívan értékelte a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot a záró ünnepségen.

„A Magyar Torna Szövetség és a helyi szervezőbizottság igen magas szinten szervezte meg a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot Budapesten. Ilyen csodálatos versenyt rendezni egy ilyen nagyszerű helyszínen nem kis teljesítmény, mindenkitől kizárólag pozitív véleményeket hallottunk. Ezzel nagyon elégedett vagyok – köszönöm ezt a fantasztikus élményt!” – mondta a záró ceremónián Guelzec.

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke és Dr. Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke is részt vett a záró ünnepségen, utóbbi adta át a zászlót az Európa-bajnokság következő házigazdájának, a spanyolországi Valladolidnak. Magyar szereplő is lesz a jövő évi kontinenstornán: Kis Alexandra teljesítménye kvótát hozott az összetett Eb-re, a legeredményesebb magyar versenyző a HungaroControl Zrt. 200 000 forintos különdíját vehetett át Imre Júliától, a HungaroControl Zrt. szóvivőjétől, valamint Szabó Yasminne 6 éves ritmikus gimnasztika sportolótól a ceremónia során.

(Fotók: Kovács Anikó)