2017-05-19 @rgbudapest

Kiemelt médiaérdeklődés, több mint 100 akkreditált sajtós az Európa-bajnokságon

Kiemelt a médiaérdeklődés a ritmikus gimnasztika iránt Magyarországon: a pénteken kezdődő budapesti Európa-bajnokságra több mint 100 sajtós akkreditált.

Kaszala Claudia elmondta a kontinensbajnokságon forgató Hír Tv stábjának: nagy öröm számára, hogy a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon segítheti sajtófőnökként a média munkáját.

Kiemelkedő médiafigyelmet kap az esemény – Magyarországon még nem volt ekkora érdeklődés a sportág iránt a sajtóban –, több mint 100 médiamunkás akkreditált az Európa-bajnokságra. Körülbelül hatvan százalékuk fotós, a sportág specialista nemzetközi fotósai szinte kivétel nélkül Budapesten vannak és folyamatosan futnak még be megkeresések. A magyar egyéni indulók – Kis Alexandra, Váray Míra, Pigniczki Fanni – és a junior együttes kéziszercsapat (Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Györe Dorottya, Juhász Anna, Juhász Emma, Várkonyi Dea) is korábban még nem tapasztalt érdeklődéssel találkozik, ez pedig nagyon fontos a sportág népszerűsítése szempontjából.

Az Európa-bajnokságon pénteken labdával bemutatkozó Pigniczki Fanni elmondta a Hír Tv-nek: már nagyon várja a hazai rendezésű kontinensbajnokságot, boldog, hogy hazai közönség előtt léphet szőnyegre élete első felnőtt Eb-jén, és fontos állomásnak tartja a versenyt pályafutása szempontjából.

A pénteki versenynapon a magyar juniorok a délelőtti program elején, nem sokkal 10 óra után léptek szőnyegre (gyakorlatukra 14.150 pontot kaptak), a magyar felnőtt versenyzők délután, a B-csoportban versenyeznek 15 óra után.