• hu
  • en
2017-05-19 @rgbudapest

Hivatalosan megnyitották a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot

Az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a Papp László Budapest Sportarénában a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság.

A megnyitón köszöntötték a kontinensbajnokságon részt vevő 36 csapatot, majd George Guelzec, az Európai Tornaszövetség (UEG) elnöke, Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke és Dr. Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke mondott hivatalos nyitóbeszédet. Az rg-bemutató és show, valamint a nyitóbeszédek után a ceremónia a magyar Himnusszal zárult – a megnyitó után pedig folytatódtak az első nap versenyei a kontinensviadalon.

Opening Ceremony

AZ ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓBESZÉDEKBŐL

Georges Guelzec, az Európai Torna Szövetség (UEG) elnöke: „Az utolsó olimpiai ciklus versenyeit Jana Kudrjavceva és Margarita Mamun dominanciája jellemezte; most szabadon áll a dobogó az új tehetségek előtt, ahol ragyoghatnak. Nagy örömmel üdvözöljük az új ifjú versenyzőket, akik első alkalommal vesznek részt nemzetközi versenyen! Azzal, hogy az Európai Tornaszövetség és Heide Bruneder vezetésével annak technikai bizottsága ezen rendezvény lebonyolításával a Magyar Torna Szövetséget és szervezőbizottságát bízta meg, biztosított, hogy ez az esemény nagy siker lesz.

Büszke vagyok arra, hogy ismét Magyarországon lehetek; sőt legutóbb 1999-ben rendeztek az Európai Torna Szövetség égisze alatt versenyt Budapesten, idestova 18 éve. Sok sikert kívánok a tornászoknak, és biztos vagyok abban, hogy az induló országok és a nagyszámú nézőközönség izgalmas versenynapokat fog átélni. Most azonban adjuk át a szőnyeget a tornászoknak!”

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke. „Örömünkre szolgál, hogy Budapest 1999 után másodszor is kontinensbajnokságnak adhat otthont. Nagy megtiszteltetés, ám nem kisebb felelősség is egyben. Bízunk benne, hogy felejthetetlen élményben lesz része mind a sportolóknak, mind a nézőközönségnek. Egyrészről reméljük, hogy magyar versenyzőink szép eredményeket érnek el, másrészről minden gyermeket szeretnénk buzdítani, hogy ne csak nézze, de művelje is e gyönyörű sportágat! Szurkoljunk együtt a magyar junior együttes kéziszercsapatnak és a felnőtt egyéni válogatott tagjainak! Hajrá, magyarok!”

Opening Ceremony Opening Ceremony Opening Ceremony Opening Ceremony Opening Ceremony Opening Ceremony